VIZIUNEA LIBRARTIS

pretuim scrisul de manaNoi credem că scrisul de mână este unul din marile daruri ale naturii umane și că această deprindere a avut un rol major în dezvoltarea omenirii. Există studii care pun evidență legatura puternică dintre scrisul de mână și anumite procese cognitive (vom dezvolta acest subiect într-o serie de articole ce vor fi publicate pe blog).

În prezent, există o tentație majoră (și firească până la un punct) de a folosi exclusiv device-urile digitale pe care le avem la îndemână. De la obiectivele pe care ni le propunem și până la banala listă de cumparături, totul s-a mutat în mediul digital. Mai mult decât atât, există țări în care caligrafia a fost eliminată din educația elevilor (în Statele Unite a devenit obiect opțional încă din clasele primare).

Poate că acesta este mersul firesc al lucrurilor. Dar merită să ne luăm un timp de reflecție și să vedem ce câștigăm dar și ce pierdem urmând această tendință.

Viziunea Librartis este de a sprijini scrisul de mână. În acest moment suntem în etapa de pregătire a unui proiect pilot ce presupune o aplecare mai atentă asupra caligrafiei. Dar cum pasiunea și energia dedicate unui proiect nu sunt întotdeauna singurele ingrediente, resursele sprijinirii acestului proiect vin din caietele Librartis.

Așadar, fiecare caiet comandat reprezintă un mic pas înainte!